O nama

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić (u daljnjem tekstu ULS) djeluje na području grada Zaprešića i okolice kao nevladina, nepolitička i neprofitna organizacija s ciljem ostvarivanja kulturnih, prosvjetnih i umjetničkih aktivnosti te s poticanjem kreativnosti, povezivanja i jačanja svijesti građana unutar lokalne zajednice, ali i šire.

 

VIZIJA

Stvaranje samoodrživog kulturnog organizma koji djeluje na pojedinca i njegovo okruženje te u njemu stvara nove vrijednosti.

 

MISIJA
Poticanje svijesti mladih o važnosti udruživanja i organiziranog djelovanja radi povećavanja kvalitete sadržaja na prostoru u kojem žive.
Uključivanjem mladih pojedinaca i povezivanjem sa postojećim udrugama i institucijama potaknuti stvaranje platforme potrebne za istraživanje i utvrđivanje problema vezanih uz potrebe u kulturi na području Grada Zaprešića, te omogućiti njihovo rješavanje.
Pružanje prilike svakom nadarenom pojedincu da se svojim sudjelovanjem u ekipnom radu educira u svim segmentima kulturne i umjetničke djelatnosti i razvije vlastitu ličnost dovoljno snažnu da može prepoznati postojeće vrijednosti i dati nove (vlastite) sredini u kojoj se nalazi.

 

 

RAZVOJ UDRUGE
Likovni umjetnici Zaprešića i okolice počeli su svojim okupljanjem i djelovanjem 80-ih godina prošlog stoljeća izlažući svoje radove kao i radove niza eminentnih umjetnika u “Galeriji Rotonda” (Zaprešić).
1998. godine, nakon kraćeg prekida organiziranog djelovanja ponovno se okupljaju i formira se udruga pod današnjim nazivom ULS Zaprešić. Od tada Udruga djeluje kontinuirano organizirajući zajedničke i pojedinačne izložbe, kiparske, keramičke i likovne radionice. Okosnicu članstva ULS-a čine akademski kipari, slikari, grafičari, studenti likovne akademije te autori bez formalne naobrazbe.

 

 

Udruga likovnih stvaralaca Zaprešić
Savska 15
10290 Zaprešić
Hrvatska


 

 


 

 

 

 

 

 

mi5 ULS ULS ULS ULS uls minijature 2016. Minijature 2016. Minijature 2015.