ULS U ZAGORJU

U petak 30.6.2017. u Zaboku na Planinarskoj kući Picelj, tim ULS-a sudjelovao je na likovnoj koloniji u sklopu projekta "Mladi, a tako ravnopravni", kojeg provode Mreža udruga Zagor i partneri.

 

 

 

Cilj projekta je podizanje svijesti građana i građanki o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u ruralnim područjima na području Krapinsko-zagorske županije.
Likovna kolonija jedna je od aktivnosti projekta, a cilj joj je kroz kreativno izražavanje svih sudionika skrenuti pozornost na sveobuhvatno razumijevanje pitanja rodne ravnopravnosti, te na smanjenje diskriminacije žena, smanjenje nasilja nad ženama, unaprjeđenje položaja žena na tržištu rada te sudjelovanje žena u javnim politikama.

Na koloniji su mladi imali priliku upotrebom raznih slikarskih tehnika - akrila, akvarela, ulja na platnu i jajčane tempere - promišljati o ulogama muškarca i žena te se izraziti kroz likovne radove uz stručno mentorsko vođenje. Mentorski tim iz ULS –a sačinjavali su:
Ivan Čačić, akademski kipar
Luka Dundur, akademski slikar
Mario Gazić, akademski slikar
Irena Škrinjar, akademska kiparica
Šimun Tolić, akademski slikar

Radovi nastali na likovnoj koloniji bit će predstavljeni kroz 3 izložbe (Zabok, Zagorska sela i Hum na Sutli) te kroz online izložbu i katalog radova.
Zahvaljujemo se organizatorima kolonije Mreži udruga Zagor na izuzetno stručnoj, odgovornoj i prijateljskoj suradnji i veselimo se svim budućim suradnjama, na koje ćemo se rado odazvati!
 

ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU ULS U ZAGORJU