Savjet za odabir rasvjete u garaži. Naravno što kvalitetnije, a što jeftinije.

Postoji nekoliko opcija za rasvjetu u garaži:

1. LED svjetla: LED svjetla su visokoenergetski učinkovita i dugotrajna, što ih čini dobrom opcijom za garažu. Mogu se kupiti u različitim snaga i stilovima.
2. Fluorescentna svjetla: Fluorescentna svjetla su također visokoenergetski učinkovita, ali se ne preporučuju za garažu jer su osjetljivija na vibracije i promjene temperature.
3. Metal halide svjetla: Metal halide svjetla daju jako svjetlo, ali su skuplja od LED ili fluorescentnih svjetala.
4. Natkrivena svjetla: Natkrivena svjetla su dobra opcija za garažu jer ne emitiraju UV zrake i štite od prašine.

Preporučam LED svjetla kao najbolju opciju za garažu, jer su efikasna i jeftina.

LED svjetla su danas najpopularniji izbor za rasvjetu u garaži, i to ne bez razloga.

Prednosti LED svjetala su:

– visoka energetska učinkovitost, štede do 80% energije u odnosu na klasična žarulja
– duga životna dob, između 25 000 i 50 000 sati
– ne emitiraju UV zrake
– dostupni u različitim snaga i stilovima
– dostupni u različitim bojama svjetlosti
– brzo se zagrijavaju i hladno
– ne emitiraju toplinu

Kada kupujete LED svjetla za garažu, preporuča se kupiti one koji imaju visoku svjetlinu i visoku kvalitetu svjetlosti. Također, preporuča se kupiti svjetla sa zaštitom od prašine i vode. To će vam osigurati da se svjetla ne kvare prebrzo. Uz to, možete kupiti LED svjetla u obliku traka ili ploča, koji su lako montirati i daju ravnomjernu rasvjetu.

Fluorescentna svjetla: Fluorescentna svjetla su također visokoenergetski učinkovita, ali se ne preporučuju za garažu jer su osjetljivija na vibracije i promjene temperature. Oni su također skloni pregrijavanju i rasipanju svjetlosti. Fluorescentna svjetla se često koriste u komercijalnim i industrijskim prostorima, ali ne i u garažama.

Metal halide svjetla: Metal halide svjetla daju jako svjetlo, ali su skuplja od LED ili fluorescentnih svjetala. Oni su također skloni pregrijavanju i emitiraju UV zrake. Metal halide svjetla su dobra opcija za velike prostore i zahtijevaju više struje da bi se svjetlo moglo upaliti.

Natkrivena svjetla: Natkrivena svjetla su dobra opcija za garažu jer ne emitiraju UV zrake i štite od prašine. Oni su također otporni na vlagu i prašinu. Natkrivena svjetla su skuplja od LED svjetala, ali su dugotrajna i otporna na habanje. Natkrivena svjetla su također dostupna u različitim bojama svjetlosti i snaga.

Objavljeno dana